Izložba organskih proizvoda

Objavljeno: 15 apr 2019

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predstaviće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Izložbu organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla i srpskog kvaliteta i zanatskog piva.

U Hali 1a posetiocima će biti ponuđeni domaći organski proizvoda, džemovi i sokovi, ajvar, jaja, brašna, testenine, meso, namazi, ulja, sveže voće i povrće, sveže i sušene pečurke… Svi zainteresovani moći će da dobiju i informacije u vezi sa organskom proizvodnjom, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.

Futoški sveži i kiseli kupus, Leskovački domaći ajvar, Fruškogorski lipov med, Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka, Sremski kulen, Ariljska malina, Đerdapski med, Begečka šargarepa, Kačerski med, Sjenički kravlji sir i Sjenička jagnjetina naći će se među proizvodima sa oznakama geografskog porekla.

Oznaka “Srpski kvalitet” predstavlja viši kvalitet, a njom se obeležavaju proizvodi od sirovina koje potiču isključivo iz Srbije i koji se po svom hemijskom sastavu, fizičkim, mikrobiološkim i organoleptičkim svojstvima, načinu proizvodnje, korišćenim sirovinama i/ili sastojcima ili po nekoj drugoj karakteristici jasno razlikuju od drugih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iste kategorije. Takve proizvode će prezentovati Industrija mesa Carnex, Industrija mesa Topola, Zlatiborac i Mesna industrija Yuhor.

U okviru izložbe predstaviće se i 14 zanatskih pivara koje proizvode pivo u ograničenoj seriji i akcenat stavljaju na kvalitet piva koje se odlikuje jednistvenim i specifičnim karakteristikama.

Ministarstvo poljoprivrede Izložbu organizuje u saradnji sa Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, Udruženjem malih nezavisnih pivara Srbije, Savezom proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije Original Srbija i Asocijacijacijom za razvoj kvaliteta mesa i proizvoda od mesa.

Ukoliko Vam se dopao članak, lajkujte ;) 0
Slučajne vesti

Pošaljite svoj komentar

Najnovije vesti na portalu

Najnoviji komentari


domaćina i domaćica

Marko Petrovic: Odličan tekst. Solitarne pčele su stvarno tako d...
Željko: Kome se obratiti za bespovratna sredstva ,sadnja p...
velimir: za kasnu proizvodnju paprike, delfina i belo uvo, ...
Svetlana Kovačević: Isplacuju se subvencije, bice uskoro...
mladenovic dragoslav: sutra....
mladenovic dragoslav: sta bi sa ovcama,izgleda da cemo samo mi ispasti o...
Milan Ostojić: Pravio sam kačkavalj od 10 lit.sirovog kravljeg m...
Slavica: A subvencije za stocare nista . Bravo svaka cast s...
Jasmina: Prema prošlogodišnjem pravilniku nisu mogli da k...
Svetlana Kovačević: Hvala puno....