Katastrofa u Dolovu

Ilustracija: Usevi u Dolovu, ilustracija: Domaćinska kuća

Nevreme praćeno obilnim padavinama i gradom  pogodilo je Dolovo, 23.juna. Ekipa ,, Domaćinse kuće“ posetila je Dolovo.

Gabrijel Cikoš iz Dolovo, nam je istakao da su poljoprivrednici opštine Pančevo, pretrpeli totalnu štetu. U opštini Pančevo nije ispaljena nijedna protivgradna raketa. Troškovi su ogromni, 8. 400 hektara je zahvaćeno površine, i samo kod njega u selu je šteta 8 miliona evra. Po njegovim rečima sreća  u nesreći je što imaju i u drugom ataru zemljište, a šta će da radi onaj koji je imao samo u tom delu, muka teška, ističe Cikoš.

Ilustracija: šteta u Dolovu, foto: Domaćinska kuća

Gradska uprava grada Pančeva obavestila je javnost, a povodom štete koja je usled nevremena nastala katastarskoj opštini Dolovo na poljoprivrednom zemljištu u državnom i u privatnom vlasništvu, da je obrazovana Komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda nastalih u toku 2019. godine u poljoprivredi na teritoriji grada Pančeva, koja je odmah izašla na teren.

Ilustracija: Usevi u Dolovu, foto: Domaćinska kuća

Zadatak Komisije je da izvrši globalnu procenu štete, što će biti urađeno u najkraćem mogućem roku i da izveštaj podnese Gradonačelniku grada Pančeva, zatim Vladi Republike Srbije – Komisiji za procenu šteta od elementranih nepogoda i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.