Evo recepta za ljutenicu

Ilustracija. zimnica, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija. zimnica, foto: Domaćinska kuća

Potrebno vam je:

  • 4 kg patlidžana,
  • 5 kg crvenih mesnatih paprika,
  • 4 ljute papričice,
  • 250 ml ulja,
  • 80 g šećera,
  • 200 ml sirćeta,
  • 6 čena belog luka,
  • so.

Paprike i ljute papričice, ispeći i oljuštiti.

  1. Oljuštiti patlidžan i staviti ga u vrelu vodu, ocediti i iseci, kako ko želi, može i na trake a i na kockice.
  2. Paprike i ljute papričice oprati i dobro obrisati.
  3. Propržiti na 125 ml ulja patlidžan dok ne omekša.
  4. Dodati mu oljuštene i na trake isečene paprike, šećer, sirće, beli luk (seckani ili propasirani) i pržiti uz mešanje dok sve ne omekša.

✔  sipati u tegle i staviti ih u mlaku rernu sat vremena.  Izvaditi tegle, u svaku naliti po malo ulja i zatvoriti.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *