Kojim lekovitim biljem protiv infekcije u stajama

Ilustracija: Farma krava, foto: S.K.
Ilustracija: Farma krava, foto: S.K.

Na velikim farmama se često susreću sa teškim infekcijama. Protiv takvih bolesti najčešće se upotrebljavaju ANTIBIOTICI. Veliki je problem proizvođača da usklade zahteve proizvodnje i zahteve potrošača za bezbednomi zdravstveno ispravnom hranom. Proizvođači koji žele da sačuvaju klijente koriste ulje od DIVLJEG ORIGANA.

Divlji origano uspeva na nepristupačnim planinskim terenima južnog Mediterana. Nemoguće ga je uzgajati i potpuno se razlikuje od pitomog origana koji koristimo kao začin. Postoji više vrsta divljeg origana.

Ulje od divljeg origana :rival najjačim antibioticima, efikasno ubija preko 30 vrsta mikroorganizama,  najdelotvornije antimikrobno eterično ulje, sjajna prevencija gripu i prehladi, za jačanje imuniteta

Probotanic Origano ulje je izrađeno od sorte Origanum Minutiflorum, endemske biljke, koja raste samo na Taurus planinama u južnim delovima Turske. Raste na manje pristupačnim terenima. Upravo ova klima je uzrok naučne činjenice da je Origanum Minutiflorum najjači divlji origano koji je moguće naći, sa najvećim procentom aktivne supstance – karvakrolom. 

Prema brojnim istraživanjima, glavni antibakteriski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Što je veći procenat karvakrola u origanovom ulju, ulje je cenjenije i efikasnije. Dokazano je da origanovo ulje ne dozvoljava bakterijama da dišu i u veoma kratkom periodu ih ubija. Tako da ne dozvoljava njihovu mutaciju i otpornost. Origano ulje ubija čak i već mutirane bakterije. Origanovo ulje može pomoći kod svih problema uzrokovanim mikroorganizmima. Postoji veliki broj naučnih studija koje dokazuju moć divljeg origana.