Za pčelare bespovratna pomoć

Ilustracija: pčelinjak, foto: Domaćinska kuća

Grad Užice i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ potpisali su ugovore sa 29 korisnika kojima je dodeljena bespovratna novčana pomoć za razvoj pčelarstva. Ovaj Projekat je vredan tri miliona i 750 hiljada dinara, gde je učešće grada Užica tri miliona, a Fonda „Ana i Vlade Divac“ 750 hiljada dinara.

Marko Stevanović, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu rekao je da će svako od korisnika dobiti do 130 hiljada dinara i da će se ta sredstva iskoristiti u razvoj ove oblasti.

– Naši pčelari će ova sredstva moći da iskoriste u nabavku košnica i rojeva ili za opremu, kao i da iskombinuju ove stvari kako njima odgovara. Dobro je to što je skoro polovina potpisnika ugovora nova u ovom poslu i nadamo se da će uspešno startovati i razvijati svoj biznis. Inače, ova godina je bila nepogodna za pčelare zbog loše bagremove paše i kišne godine tako da će ova pomoć dobro doći pčelarima – rekao je Stevanović.

 

Ovim projektom saradnja grada Užica i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ nastavljena je četvrtu godinu zaredom, a sadašnja podrška pčelarstvu dolazi nakon pomoći pružene ovčarstvu i kozarstvu.

 

– Naš Fond je ušao u 13 godinu postojanja, a naši donatori su uglavnom individualci. Mi smo do sada radili u 12 opština i gradova i svako se opredeljuje za podršku različitim oblastima. Nadam se da će se saradnja sa Užicem nastaviti i u narednim godinama – rekla je Nada Obradović, predstavnik Fondacije „Ana i Vlade Divac“, navodi se u saopštenju Grada Užica.