Nedimović: Novi podsticaji za poljoprivrednike

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je nekoliko farmi u Subotici, iz koje dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i čijim poljoprivrednicima je u 2018. isplaćeno osam miliona evra podsticaja, i najavio posebne podsticaje za tovno govedarstvo u 2020. godini.

„Nakon što je stočarima omogućen dugoročni zakup državne zemlje, oni će u sledećoj godini moći da računaju i na posebne podsticaje za tovno govedarstvo, jer nama treba Ngenetskog potencijala, a imamo sve više izazova i sve više prilika za izvoz i to je jako važno“, najavio je Nedimović, a prenosi Radio televizija Vojvodine (RTV).

Farma Vukajlović je do sada iskoristila podršku ministarstva za povrat polovine sredstava za nabavku mašina, odnosno izmuzišta, kao i subvencije za muzne krave.

„Vredi se baviti mlekarstvom, a mogla bi cena mleka koji dinar da ide gore“, kaže farmer Miroslav Vukajlović.

Samo u prošloj godini gazdinstvima u Subotici isplaćeno je osam miliona evra podsticaja, a svaki dvadeseti zahtev za subvencije stiže sa teritorije ovog grada.

„Siguran sam da ćemo uz pomoć države i dalje nastaviti da razvijamo poljoprivredu, da razvijamo život na selu i da naše mlade zadržimo na selu“, smatra gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, prenosi RTV.

Povodom Međunarodnog dana žena na selu, Nedimović je najavio za sledeću godinu mere i podsticaje kako za žene, tako i za mlade na selu.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

11.10.2023.

Raspisan konkurs za sufinansiranje obuke pčelara

05.10.2023.

Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST

02.08.2023.

Afrička kuga svinja se širi što zabrinjava stočare u Mačvi

12.05.2023.

Sredstva u iznosu od 2.5 miliona dinara

16.11.2022.

KVALITETNO MLEKO KOD LJUBINKOVIĆA

02.09.2022.

Ministri inicijative Otvoreni Balkan potpisali sporazum o prehrambenoj sigurnosti

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca