Bespovratna sredstva za proizvođače vina

Ilustracija: vinograd, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: vinograd, foto: Domaćinska kuća

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je  ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Ads code goes here

-Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i hmeljarstvo, proizvodnje koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini, rekao je predsednik Mirović uz napomenu da ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće iz godine u godinu povećavati finansijska sredstva, da nisu  konsolidovane  javne finansije.

Predsednik Pokrajinske vlade je najavio da se za narednu godinu priprema budžet od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego 2016. godine.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević rekao je da Pokrajinska vlada ove godine po prvi put uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za proizvodnju piva malim proizvođačima.

– Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu kazao je Radojević.