Izmene IPARD pravilnika

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Najvažnije izmene odnose se na uvođenje dva nova sektora ulaganja – sektor grožđa i sektor jaja. Prerađivači u sektoru jaja mogu da ostvare IPARD podsticaj ukoliko na kraju investicije imaju objekat za izradu proizvoda od jaja koji ispunjava veterinarsko-sanitarne, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla i koji je  upisan u Registar odobrenih objekata u skladu sa propisima kojima se uređuje veterinarstvo.

Proizvođači vina koji apliciraju za IPARD podsticaje treba da imaju i sopstvenu proizvodnju grožđa i da na kraju investicije budu upisani u  Vinogradarski i Vinarski registar u skladu sa zakonom kojim se uređuje vino. Takođe, utvrđen  mogući kapacitetet godišnje proizvodnje vina  treba da se kreće u granicama od 20.000 do 1.000.000 litara.”

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava se može preuzeti na internet stranici Ministarstva poljoprivrede., šumrstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

22.03.2024.

Poljoprivrednicima na raspolaganju više kanala informisanja

20.03.2024.

Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima

19.03.2024.

Drugi poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u petak stiže u Mladenovac

15.03.2024.

Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede produžava se do 1. aprila

11.03.2024.

Raspisan Javni poziv za subvencije u stočarstvu

10.03.2024.

Danas je započeta nova sezona  poljoprivrednog karavana “NajDomaćin 2024”!

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca