Najava 7. JEEP MEĐUNARODNE NAUČNE KONFERENCIJE MAK 2020.

Danas je u Privrednoj komori Srbije, održana promocija povodom 7. JEEP MEĐUNARODNE NAUČNE KONFERENCIJE MAK 2020. koja će se održati od 24. do 26. januara na Kopaoniku u Kongresnom centru Grand@spa hotela, pod motom ,, Evropski put – put uspeha“.

U organizaciji grada Kraljeva, Nacionalnog naučno-poslovnog centra Gegula iz Kraljeva, Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca i Balkanskog naučnog centra Ruske akademije prirodnih nauka, kroz 44 predavanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i sveta predstavljiće se  su savremeni trendovi i standardi u oblasti polјoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU kao i njihove implikacije na razvoj polјoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemlјama zapadnog Balkana.

Menadžer projekta Marija Jovičić, istakla je pored važnosti naučno-stručnih izlaganja i veliko učešće kompanija kroz prezentacije i promocije proizvoda. Očekuje se preko 150 učesnika iz 13 zemalja koji će predstaviti  svoja dostignuća na već tradicionalnoj 7.Jeep međunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji MAK 2010.

Јelena  Vujić Obradović,poslanica u skupštini obratila se skupu sa rečima da je poljoprivreda veoma važna grana poljoprivrede. Po njenim rečima država treba da se založi za bolje uslove žena na selu, I da se oni skoro izjednače sa ženama u gradu.

Ilustracija: Danica Mićanović, Pks, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Danica Mićanović, Pks, foto: Svetlana Kovačević

Prisutne je pozdravila i dr Danica Mićanović, u ime PKS, navodeći značaj ovakvih skupova za unapređenje saradnje nauke i privrede, i stavljanja nauke u funkciju privrednog razvoja.

Povezano

Iz ove kategorije