Evo ideje za Svetog Jovana

Ilustracija: oranž kocke, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: oranž kocke, foto: Svetlana Kovačević

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

Fil:

500 g šećera

400 ml vode

250 g margarina

200 g čokolade

300 g oraha

300 g mlevenog keksa

2 zaleđene pomorandže

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike ulja

Za II glazuru:

150 g šećera u prahu

2 kašike vruće vode

1 kašika soka od limuna

boju za kolače, naranđastu ili belu

 

Vodu i šećer  kuvati dok ne proključa. Dodati margarin i čokoladu pa mešati dok se ne otope. Ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi dodati orahe, keks i rendane smrznute pomorandže.  Filom premazati rozen kore i složiti ih jednu na drugu.

Posebno otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore.

Šećer u prahu sipajte u odgovarajuću posudu, dodajte vrelu  vodu, limunov sok i boju. Stavite preko čokoladnog sloja.