Veliko interesovanje za Međunarodnu konferenciju MAK 2020.

Ilustracija: Dobitnici nagrada, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Dobitnici nagrada, foto: Svetlana Kovačević

U organizaciji grada Kraljeva, Nacionalnog naučno-poslovnog centra World iz Kraljeva, Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca i Balkanskog naučnog centra Ruske akademije prirodnih nauka, danas je otvorena 7. JEEP Međunarodna naučna  Agrobiznis konferencija, u hotelu Grand &Spa,  na Kopaoniku.

Prilikom otvaranja prisutne su pozdravili gradonačelnici iz Kraljeva, Zrenjanjina, Bogatica, i drugih gradova.

Menadžer projekta Marija Jovičić, istakla je pored važnosti naučno-stručnih izlaganja i veliko učešće kompanija kroz prezentacije i promocije proizvoda. Uspešnim povezivanjem teorije i prakse, kongresne aktivnosti u jeku turističke sezone, MAK je postao svojevrsan brend ovog planinskog centra. Po rečima gospodže Jovičić to je bilo moguće uz pomoć brojnih sponzora, poktovitelja, prijatelja koji su prepoznali ovu manifestaciju i njenu jedinstvenu inicijativu približavanja srpskih vrednosti evropskim standardima. Marija  Jovičić je posebnu zahvalnost iskazala  podršci resornim ministarstvima, kao i MK Mountain Resort-u na izvrsnim uslovima i obezbeđivanju najboljih sala Grand Hotela&Spa.

Ilustracija: Marija Jovičić, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija: Marija Jovičić, foto: Svetlana Kovačević

Kroz 44 predavanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i sveta predstavljiće se u toku ova dva dana, savremeni trendovi i standardi u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU kao i njihove implikacije na razvoj poljoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemljama zapadnog Balkana.

Prvog dana dodeljene su i nagrade ,, Povelja dolina Kraljeva, vekova i jorgovana“.

Nagrade se dodeljuju svake godine, i ima regionalni karakter.  Specifičnost nagrade i posebna čast za njene dobitnike je u činjenici da sve njih predlaže organizator, na osnovu postavljenih kriterijumima: profesionalnost u poslu, poslovni rezultati, etičnost u poslovanju.

Nagrade se dodeljuju u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, udruženja i pojedinaca i medija.

Nagradu je dobio i  naš portal, i   urednica portala Domaćinska kuća, Svetlana Kovačević.

 

Povezano

Iz ove kategorije