Za unapređenje pčelarstva 25 miliona dinara

Ilustracija: pčelinjak. foto: S.K.
Ilustracija: pčelinjak. foto: S.K.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini.

Cilj Konkursa je unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 25.000.000,00 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

aksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 330.000,00 dinara.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara.

 

Sredstva će se dodeljivati za:

– nabavku novih pčelinjih društava

– nabavku opreme za pčelarstvo: košnice i kontejneri

– nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda

– nabavka opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Podnosilac prijave, ostvaruje pravo na sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo ukoliko u Registru ima upisano minimum 20 košnica pčela ili maksimalno 500 košnica.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 28.02.2020.godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4186 od 10 do 14 časova.

 

Tekst Konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

 

Povezano

Iz ove kategorije