Nedimović: Subvencionisanje goriva po hektaru

Poziv poljoprivrednicima za subvencionisanje goriva po hektaru biće upućen 1. marta, najavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović tokom obilaska paora u opštini Bački Petrovac.

On je za narednu sedmicu najavio i objavljivanje očekivanih cena za 20 najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, dok prve isplate subvencija za kupovinu domaćih traktora počinju ovih dana.

Tokom posete gazdinstvima porodica Erak u Bačkom Magliću i Lekar u Bačkom Petrovcu, Nedimović se osvrnuo na posebnost problema poljoprivrednika u opštini Bački Petrovac.

Ovde su ljudi dosta edukovani u pogledu ostvarivanja svojih prava i znaju šta tačno treba da traže, s druge strane, muči ih nezavršena komasacija, i to su dve posebnosti Bačkog Petrovca. Trudio sam se u razgovoru s njima da pomognem koliko mogu, a obećao sam im da ću sredinom sledećeg meseca doći ponovo da budem sa 400 poljoprivrednika koji će učestvovati u uređivanju atarskih puteva, pa da to rešavamo zajedno, naveo je Nedimović.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.03.2024.

POKRAJINA OBJAVILA KONKURS ZA UNAPREĐENJE STOČARSTVA

31.01.2024.

Javni poziv za davanja po hektaru od 18.000 dinara biće raspisan sutra

23.01.2024.

Jelena Tanasković: Predviđeno da se subvencije svake godine uvećavaju za 10 odsto

21.01.2024.

Planirani podsticaji u poljoprivredi najveće za stočare

17.01.2024.

Uputstvo za poljoprivrednike

04.01.2024.

Stupio na snagu pravilnik o povratu akcize na gorivo

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca