Nedimović: Nova isporuka natrijum hipohlorita

U prodavnice su, kako je rekao, stigle prve količine manjih pakovanja svežeg kvasca, a krenula je i isporuka kvasca u 1.000 pekara, u vrećama od deset i 15 kilograma.

Podsetio je da je Srbija u prethodnom periodu kvasac kupovala iz uvoza, pre svega Hrvatske i Mađarske, i istakao da je proizvodnja u fabrici u Senti pokrenuta za samo sedam dana, te da će se sada na nedeljnom nivou proizvoditi 240 tona kvasca.

Nedimović i istakao da je u ovom trenutku zabranjen izvoz kvasca dok se ne snabde domaće tržište, ali će biti dovoljnih količina da se pomogne Republici Srpskoj i drugima. Naglasio je i da pšenice, brašna, šećera, ulja, kvasca ima dovoljno i dodao da je sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Srpske dogovorena distribucija brašna i ulja.

Nedimović je za TV Pink rekao i da je jutros razgovarao sa direktorom KC u Nišu i da će se danas ići sa novom isporukom natrijum hipohlorita, sredstva za dezinfekciju koje se proizvodi u vodovodima u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Šidu.

 „Danas ćemo isporučiti dve tone koncentrata natrijum hipohlorita u Niš, dve tone u Kragujevac u Klinički centar. To je za ova dva klinička centra dosta za nekoliko dana. Sutra isporučujemo alkohol od 75 odsto, koji smo isto pravili u poslednjih nekoliko dana u Aleksandrovcu u Župi i on će krenuti u pakovanjima od dve litre“, rekao je ministar.

Objasnio je da će distribucija alkohola ići u KC Niš, KC Kragujevac, KC Srbije, Bolnicu „Dragiša Mišović“, KBC Zemun i KC Vojvodine.

U petak ujutru iz Aleksandrovca kreće distribucija prvih 10.000 litara ovog alkohola što je, kako je naveo, za KC Niš dovoljno za dva meseca.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

16.02.2024.

Pivski kvasac kao zamena za nedostatak vitamina B u bespašnom periodu

27.10.2022.

Nedimović predao dužnost novoj ministarki

08.09.2022.

Nedimović: Kratkotrajna nestašica mleka

12.07.2022.

Branislav Nedimović: Imaćemo pšenice da izvezemo našim komšijama

16.06.2022.

Nedimoviću dodeljeno priznanje grada

09.06.2022.

Nedimović: Ukinute granice između zemalja Otvorenog Balkana

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca