Nedimović: Traži se rešenje za problem badovinčana

Ilustracija: poljoprivreda vojvodine, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: poljoprivreda vojvodine, foto: Domaćinska kuća

Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa MUP-om radi na pronalaženju rešenja za srpske poljoprirvednike, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u BiH.

Reč je o blizu 300 srpskih poljoprivrednika, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u Bosni i Hercegovini, koji su se prijavili za specijalne dozvole Ministarstva poljoprivrede, kako bi mogli izaći na njive.

„Znamo za situaciju u selu Badovinci, opština Bogatić. Radimo zajedno sa MUP-om da iznađemo rešenje za taj problem. Mislim da smo na tragu tome i mislim da cemo uspeti to tokom sutrašnjeg dana da rešimo“, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimovic sinoć u Nišu, gde je boravio kao predsednika Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Toplickom okrugu.

On navodi da ministarstvo poljoprivrede od predsednika Opštine Bogatic čeka spisak poljoprivrednika koji su u ovakvoj situaciji.

„Radi, se negde o blizu 600 hektara, koliko je meni poznato, sa razlicitim poljoprirvednim kulturama, koje su ljudi namerni da rade, tako da, kad dobijemo spisak, dostavicemo MUP-u i pokušati da nademo rešenje“, rekao je ministar Nedimovic.

Prijava za specijalne dozvole pocela je u utorak u 7 sati i trajala je do 14 sati u Mesnoj kancelariji Badovinci. Poljoprivrednici su mogli i juče, u istom terminu da se prijavljuju.

Povezano

Iz ove kategorije

Ilustracija: ovce, foto: S.K.

Dan ovčarstva

Udruženje odgajivača ovaca Srbije 15.maja 2021.godine organizuje prvi „Dan ovčarstva 2021“. Manifestacija će se održati

Opširnije »