Od danas se podnose zahtevi za mašine i opremu

Ilustracija: traktori
Ilustracija: traktori

Od danas pa do 15. juna trajaće Konkurs za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne biljne proizvodnje biljnih kultura u 2020. godini.

Ukupan fond koji je po ovom javnom pozivu na raspolaganju poljoprivrednicima je 700 miliona dinara. Najviše korisnik može da dobije 1,5 milion dinara.

Podsticaji iznose 50 odsto vrednosti prihvatljive realizovane investicije (bez PDV-a), odnosno 65 odsto ako su investicije u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2020. godini u periodu od 1. do 15. juna 2020. godine preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd,

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 % od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 % od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi,

Za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 700.000.000 dinara.

Opširnije pogledajte na linku:

http://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/Javni-poziv.pdf