Poziv za učešće na sajmovima

Ilustracija: Vrhunska hrana, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: Vrhunska hrana, foto: Domaćinska kuća

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije, organizuju nastup srpskih privrednika na dva velika sajma krajem 2020. godine – III Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu “China International Import Expo” koji će se održati u Šangaju i međunarodnom sajmu hrane i pića „ISRAFOOD” u Tel Avivu. Prijave su otvorene do 8. juna, 2020. godine.

“China International Import Expo” održaće se od 05. do 10. novembra ove godine, u Šangaju (NR Kina). Reč je o sajmu čiji su organizatori Vlada Narodne Republike Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (China International Import Expo Bureau) i koji se održava u cilju podsticanja uvoza strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta.

Srbija će se predstaviti sa nacionalnim štandom u hali za prehrambenu industriju. Očekuje se da ove godine sajam okupi više od 100 zemalja učesnica, kao i 150.000 profesionalnih profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja.

“Israfood” je najveći međunarodni sajam hrane i pića u Izraelu i jedinstveno mesto susreta proizvođača i uvoznika. Ove godine termin održavanja sajma je od 24. do 26. novembra u Privredna komora Srbije. Manifestacija je deo Izraelske nedelje hrane koja se tradicionalno održava svake godine.

Ovi sajmovi, koji su deo Programa internacionalizacije privrednih društava, omogućavaju domaćim privrednicima da izađu na nova tržišta, predstave svoje proizvode i usluge i potencijalno sklope nove poslove i uvećaju izvoz.

Sve neophodne informacije o uslovima učešća u okviru nacionalnog štanda Srbije i načinu prijave možete pronaći ovde: CIIE (Šangaj, NR Kina) i Israfood (Tel Aviv, Israel).