Kako oterati muve iz štale

U letnjem periodu mnogo muva ima u štali, i tim povodom smo dobili dosta pitanja od naših čitalaca, kako da ih se reše. Znamo da je preventiva jako bitna. Ali evo nekoliko saveta, kada muve uđu u štalu.

Uništavanje insekata efikasno je i hemijskim sredstvima. Stočari se moraju strogo pridržavati uputstva proizvođača kako se i u kolikoj koncentraciji određeni insekticidi upotrebljavaju. Prskanje preparatima treba vršiti na mestima gde se muve više zadržavaju. Prskanje po zidovima, hranilicama, pojilicama, i ostalom priboru treba obaviti u praznoj štali kada su životinje na paši ili ispustu.

Prirodnim putem uništite mušice:

 U posudu se može staviti do 15 karafilčića i oni će svojim mirisom da spreče ulazak muva u prostoriju. Može se nakapati i nekoliko kapi ulja karanfilčića, koje je još efikasnije. Da bi se pojačalo njihovo delovanje, karanfilčići se mogu zabosti u polovine limuna.

Muve ne vole ni miris luka. Presečenom glavicom luka potrebno je istrljati okvire prozora ili vrata. Ovaj metod se najviše koristi za prostore gde se drže životinje.

Jabukovo sirće svojim mirisom drži muve dalje od prostora u kome se drže posudice sa sirćetom.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

29.09.2020.

Obezbedite ove uslove životinjama za zimu

10.07.2020.

I ovo je uslov za dobru mlečnost

18.06.2020.

Ovo trebate znati pre nego što krenete sa izgradnjom

02.10.2019.

Kojim lekovitim biljem protiv infekcije u stajama

20.09.2019.

Kako zaštititi štale od glodara

14.08.2019.

Kako prepoznati toplotni stes i šta uraditi

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca