Obilazak radova na uređenju “Staza zdravlja” u Sijarinskoj Banji

Kroz stoletne šume Sijarinske Banje, stazama koje pružaju velelepni pogled ka gejzeru i okolinu Banje, gradi se šetalište koje obogaćuje turističku ponudu ovog banjskog lečilišta.
Čitava pešačka (trim) staza biće prekrivena behatonom uz postavljanje ivičnjaka. Staza zdravlja ima pogled na oazu zelenila oko Gejzera, počevši od crkve putem koji vodi do objekta za inhalaciju.
Predsednik opštine, Nebojša Arsić je danas sa saradnicima obišao radove na uređenju Banje i najavio još sadržaja koje će banja pružati svojim gostima, počevši od Rimskog kupatila, Velnes i spa centra koji ulazi u drugu fazu radova i nastavak na parternom uređenju Sijarinske Banje.

Nebojša Arsić, predsednik opštine u obilasku

Opština Medveđa je u saradnji sa Rehabilitacionim centrom “Gejzer” iz Sijarinske Banje, aplicirala na konkursu sa projektom za razvoj turizma “Staze zdravlja”. Sredstva za realizaciju ovog projekta odobrena su od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od 6 miliona dinara, dok lokalna samouprava opštine Medveđa učestvuje u projektu sa iznosom od 600.000 dinara.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

06.08.2018.

Bogata turistička sezona u opštini Medveđa

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca