Besplatna obuka o IPARD-u

Med, džem, tegle, arhivska fotografija: Domaćinska kuća
Med, džem, tegle, arhivska fotografija: Domaćinska kuća

Poljoprivrednici, preduzetnici i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz sfere agrobiznisa mogu da se prijave za besplatnu onlajn obuku o IPARD fondu, koja će im pomoći u razvoju poslovanja i pristupu novim izvorima finansiranja, kao i za obuku o dizajnu i pakovanju proizvoda.

Obuka o IPARD-u biće održana 1. decembra, počinje u 18 časova, a organizuje se u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP. Program sprovodi Nemačka razvojna banka KfW, zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.

Partner ovih organizacija, agencija Smart IPARD iz Novog Sada predstaviće tokom onlajn predavanja mogućnosti finansiranja investicija i unapređenja biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

IPARD program vredan je 175 miliona evra, a pored registrovanih poljoprivrednih gazdinstava podršku iz ovog fonda mogu da dobiju i mlekare, klanice, prerađivači voća, povrća, jaja i grožđa. Podrška za preduzetnike, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda iznosi od 10.000 evra do dva miliona evra.

Očekuje se da Uprava za agrarna plaćanja uskoro raspiše javni poziv za nabavku novog traktora, kao i za nabavku mehanizacije i opreme i izgradnju poljoprivrdnih objekata, to jest podizanje i opremanje voćnjaka, plastenika, hladnjača, skladišnih kapaciteta, farmi… Za takve projekte poljoprivrednici mogu da računaju na podršku koja iznosi do milion evra.

Za obuku o IPARD-u, 1. decembra u 18 časova, možete se prijaviti preko sledećeg linka:

https://forms.gle/tipGQDTZLaPe2qxF7

Preko istog linka možete se prijaviti i za obuku Dizajn i pakovanje/Menadžment marke, koja se održava 22. decembra u 18 časova.

Povezano

Iz ove kategorije