Na današnji dan počeo je da izlazi list „Poljoprivrednik“

Na današnji dan, 2. decembra 1956. godine, počeo je da izlazi list „Poljoprivrednik“, jedinstveno informativno-stručno glasilo za selo i poljoprivredu. Za ove 64 godine, novine koje čitaoci popularno zovu „agronom u kući“ ostale su verne misiji tačnog, profesionalnog i pravovremenog prenošenja najznačajnijihagrarnih vesti i naučnih saznanja do krajnjih korisnika – poljoprivrednika i svih onih koji su neposredno ili posredno vezani za agrar.

„Poljoprivrednik“ neguje čvrstu vezu sa svim naučnim, svetodavnim i istraživačkim institucijama u oblasti agrara, sa zadrugama, poljoprivrednicima, agroprivredom… Brojni naučnici i stručnjaci stalni su saradnici naših novina u kojima objavljuju informacije,koje predstavljajuvažne smernice,kako osavremeniti i unaprediti domaću agrarnu proizvodnju.

Savremeni trendovi koji sve više nameću digitalizacijiu u radu, naveli su nas da se prilagodimo i deo našeg poslovanja prenesemo na naš sajt, ali i društvene mreže. Jednostavno, mi želimo da budemo tamo gde su naši čitaoci.

Ipak, osnovno izdanje ostaje štampani „Poljoprivrednik“, odčijeg se tiraža oko 80 odsto distribuira direktno na adrese čitalaca širom Srbije. List se prodaje i u komisionoj prodaji, na kioscima,  na području Srbije, alii Bosne i Hercegovine.

Poredlista „Poljoprivrednik“, preduzeće „Dnevnik-Poljoprivrednik“,je izdavač i knjige“Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“. Upravo su u toku završni radovi na najnovijem izdanju za 2021. godinu, koje bi trebalo da se na tržištu pojavi u drugoj polovini decembra tekuće godine.

Knjiga „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“se na tržištu popularno naziva „mala poljoprivredna enciklopedija“. Na izradi izdanja za 2021. godinu je, pored naših novinara, učestvovalo i oko  150 priznatih naučnika i stručnjaka. Teme koje knjiga obrađuje su brojne i raznovrsne, namenjene tome da se čitaju tokom čitave godine, ali i nakon toga.

Iako su vremena sve teža za poslovanje nadamo se da ćemo i ubuduće bitihroničari razvoja domaćeg agrara i opravdati poverenje koje nam brojni čitaoci poklanjaju već decenijama.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.12.2023.

Darodavnica Goranu Muliću za serijal fotografija pod nazivom “Poljoprivreda nekad i sad“

06.03.2023.

Tematski skup: „Žene na selu – danas i sutra”

26.05.2022.

Uspešno održan Dan voćara na Poljoprivrednom sajmu

25.09.2021.

Novinarsko priznanje Novosadskog sajma

19.02.2021.

Biljana Petrović: Novi vidovi pomoći poljoprivrednicima

17.02.2021.

Skup o finansijskoj podršci agraru

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca