Na Nacionalnoj izložbi stoke biće predstavljeno više od 150 grla goveda

Ilustracija: Izložba ovaca, foto: Danijela Milisavljević
Ilustracija: Izložba ovaca, foto: Danijela Milisavljević

Zbog pandemije virusa korona, tradicionalna, 87. po redu sajamska priredba nije održana uobičajeno u maju. Posle odlaganja za septembar, definitivno je otkazana za ovu godinu i pomerena za sledeći maj, a u međuvremenu je pripreman virtuelni sajam.

Dve nedelje uoči njegovog početka, prema podacima ovog društva, prijavilo se više od 130 izlagača iz zemlje i inostranstva. Oni će ponuditi proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede, uz popuste i sajamske akcije.

Jedino što će biti potrebno jeste da se posetioci besplatno registruju na internet sajtu, poručuju sa Novosadskog sajma.

Objašnjavaju da je komunikacija između izlagača i posetilaca omogućena video ili audio-pozivom, mejlom ili četom. Poslovna publika moći će i da inicira sastanak sa svakim od izlagača, koji će biti održan u realnom vremenu, u unapred dogovorenom terminu.

Najavljena je poklon-igra za posetioce, u kojoj vlasnik profila čija objava bude najviše puta podeljena na „Fejsbuku” dobija na poklon traktorsku kosačicu.

Na Nacionalnoj izložbi stoke biće predstavljeno više od 150 grla goveda, konja, ovaca i svinja, koje izlaže oko trideset odgajivača iz Srbije. Isto toliko kompanija i individualnih proizvođača predstaviće svoje proizvode i usluge za koje su dobili šampionske pehare na ocenjivanju kvaliteta „Najbolji u 2020”.

Onlajn će se tokom sajma održati i stručni skupovi i konferencije na temu podsticaja u poljoprivredi, „oflajn/onlajn” događaja, nauke u službi privrede…

Kao zemlja partner međunarodne manifestacije najavljena je Češka.

Povezano

Iz ove kategorije