Za poljoprivredu 2,4 miliona dinara

Ilustracija: poljoprivreda vojvodine, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: poljoprivreda vojvodine, foto: Domaćinska kuća

Predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus raspisao je danas konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji novocrnjanske opštine.

Predmet konkursa je podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voća, hmelja i vinove loze, zatim nabavka mašina za primarnu obradu zemljišta, za setvu i za ubiranje, odnosno skidanje useva. Sredstva iz konkursa namenjena su i za nabavku novih pčelinjih društava, kao i opreme za pčelarstvo.

Za realizaciju konkursa predviđen je ukupan iznos od 2,4 miliona dinara, odnosno 400.000 dinara po svakom predmetu konkursa.Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju fizička lica – nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa aktivnim statusom.

Rok za podnošenje dokumentacije je do 23. decembra, do 12 časova. Prijave se dostavljaju preporučenom pošiljkom ili se lično predaju na pisarnici Opštinske uprave Nova Crnja.

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Povezano

Iz ove kategorije