Biće i popusta i specijalnih ponuda

Ilustracija: zimnica, foto: Domaćinska kuća
Ilustracija: zimnica, foto: Domaćinska kuća
PLATFORMA E-pijaca, koja je pokrenuta početkom aprila zbog pandemije, jer poljoprivredni proizvođači nisu mogli da prodaju svoje proizvode, mogla bi da preraste u „interaktivnu tržnicu Srbije“.
Na digitalnoj pijaci do sada je registrovano više od 2.000 malih proizvođača iz cele zemlje.
Kako kažu u Ministarstvu poljoprivrede, ideja je bila da se omogući pristup tržištu, pre svega malim proizvođačima koji nemaju svoje internet-strane, kako bi njihovi proizvodi bili dostupni potrošačima.

– U „interaktivnoj tržnici“ ponuda svih registrovanih proizvođača biće predstavljena na još bolji i napredniji način, sa slikama, količinama, potvrđenim kvalitetom, cenom i raspoloživošću – navode u resornom ministarstvu.

– Postojaće i mogućnost „osvežavanja“ ponude, organizovanja popusta i specijalnih ponuda, a sve u cilju podsticanja veće tražnje i trgovine u internet-prostoru.

Inače, u planu je i da se razvije posebna mogućnost pretrage i pregleda za male distributivne lance, koji su i najveći kupci. To znači da bi, recimo, jednostavnom pretragom dobili informaciju koliko u selima u okolini Leskovca ima proizvođača krastavaca, paradajza ili pečuraka i mogućnost da nabave određene količine.

– Platforma E-pijaca nudi sve, od džemova, sireva, namaza, mesnih prerađevina, pa do vina, rakije, piva i domaćih sokova – navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Povezano

Iz ove kategorije