Konkurs za dodelu kredita

Ilustracija HATTAT traktori u Turskoj, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija HATTAT traktori u Turskoj, foto: Svetlana Kovačević

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je 11 konkursa za dodelu povoljnih kredita za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Konkurs je otvoren do 14. maja ili dok se novac ne potroši.

Krediti se daju za kupovinu: poljoprivredne mehanizacije i pogonskih priključak, sistema i opreme za navodnjavanje, nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, kupovinu zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme, za finansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru prerade voća, grožđa i povrća, za protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, za izgradnju objekata i nabavku opreme namenjene skladištenju žitarica, voća i povrća (silosa, podnih skladišta, hladnjača), kupovinu kvalitetne teladi i prasadi za tov,kvalitetnih priplodnih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i svinjarstvu i za podizanje višegodišnjih zasada voća i vinograda u 2021. godini.

60 meseci rok otplate

11 konkursa otvoreno do 14. maja

Na konkursu za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije moći će da učestvuju poljoprivredna gazdinstva – fizička i pravna lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kamatna stopa je jedan odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Maksimalan iznos kredita je 40.000 evra, a Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra. Rok otplate kredita je 60 meseci. Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču mehanizacije, koju bude odabrao učesnik konkursa. Predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja poljoprivredne mehanizacije.

Ilustracija: traktori, foto: Svetlana Kovačević, Domaćinska kuća
Ilustracija: traktori, foto: Svetlana Kovačević, Domaćinska kuća

Fond plaća trgovca

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču mehanizacije, koju bude odabrao učesnik konkursa.

Predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja poljoprivredne mehanizacije.

I za nabavku opreme za stočarske farme, kao i za plastenike i staklenike, na zajam se daje do 40.000 evra, s kamatnom stopom jedan odsto. Isto tako, za nabavku nove opreme i za sisteme za navodnjavanje, kao i za bušenje bunara, Fond daje kredit do 40.000 evra. Isti iznos je za protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća, vinogradima…

Povezano

Iz ove kategorije