Program podrške u ukupnom iznosu od 319,8 miliona dinara

Ilustracija: voćnjak u okolini Svrljiga, foto: M.M.
Ilustracija: voćnjak u okolini Svrljiga, foto: M.M.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev izjavio je da ove opštine mogu da se prijave i predaju dokumentaciju do 15. aprila za dva programa podrške, u ukupnom iznosu od 319,8 miliona dinara.

Poziv je usmeren na realizaciju projekata u okviru programa jedan, za koji je predviđeno 70 miliona dinara, dok su programom dva predviđena sredstva u iznosu 249,8 miliona dinara.

Tončev je pozvao opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti da prijave svoje projekte kako bi dobile finansijsku podršku koja im je neophodna da bi brzo i efikasno realizovale nove i završile neke stare planove i poduhvate.

On je poručio da njegov kabinet stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške prilikom prijave.

Javni poziv za Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije, koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka, objavljen je 26. marta u „Službenom glasniku“.

Rok za prijavu je 20 dana od datuma objavljivanja, a krajnji rok za predaju dokumentacije je 15. april.

Programi imaju za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenata (program jedan), kao i unapređenje infrastrukturnih kapaciteta nedovoljno razvijenih opština (program dva).

Sve informacije, kao i obrasce prijave za program jedan i program dva, možete pronaći ovde.

Povezano

Iz ove kategorije