Javni poziv za dodelu sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Ilustracija: plastenička proizvodnja. foto: Svetlana Kovaćević
Ilustracija: plastenička proizvodnja. foto: Svetlana Kovaćević

Lokalna samouprava Kikinde raspisala je javni poziv za dodelu sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Za tu namenu je za 16 vidova podrške iz gradske kase Kikinde u ovoj godini izdvojeno 15,2 miliona dinara.

– Subvencionisaće se sve mere za koje su poljoprivrednici iskazali interesovanje. Tu spadaju osiguranje useva čemu je pridodato osiguranje životinja, kreditna podrška, nabavka novih sadnica, bušenje bunara, nabavka sistema za navodnjavanje kap po kap, kao i nabavka konstrukcija za plastenike i folija, a među najzanimljivijima je mera podrške mladima u ruralnim područijima – ukazao je rukovodilac Odseka za poljoprivredu u Gradskoj upravi Kikinde Dalibor Oličkov, prilikom obilaska gazdinstva Stepanov u Iđošu.

Gazdinstvo Bogdana Stepanova iz Iđoša je lane na gradskom konkursu ostvarilo sredstva u iznosu od 100.000 dinara za kupovinu drobilice, mašine za usitnjavanje otpada koji ostane po završetku rezidbe vinove loze.

– Mašina nam je velika pomoć. Vinogradari imaju problem sa ostacima nakon orezivanja, a ova mašina svo granje pretvori u štapićastu formu koja se koristi kao organsko đubrivo ili ogrev – rekao je Stepanov.

Grad Kikinda svake godine izdvaja značajna sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, a sredstva su namenjena i za sufinansiranje udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Da bi se konkurisalo dokumentaciju je neophodno dostaviti na pisarnicu Gradske uprave Kikinde, putem pošte ili lično, svakog radnog dana do do 15 sati na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 12 u Kikindi. Konkurs je otvoren formalno do 1. decembra ove godine, odnosno do utroška namenjenih sredstava.

Poljoprivredna gazdinstva sve informacije o raspisanim javnim pozivima za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje mogu naći na zvaničnom sajtu Grada Kikinde, ili lično u kancelarijama 70 i 71 Gradske kuće.

Povezano

Iz ove kategorije