Nedimović: Zbog pet posto koji pokušavaju da zloupotrebe subvencije 95 posto ispašta

Ilustracija: Branislav Nedimović. foto: Ministarstvo poljoprivrede
Ilustracija: Branislav Nedimović. foto: Ministarstvo poljoprivrede

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je ponovo ovog vikenda posetio Kragujevac.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu lokalne uprave u Kragujevcu minstar je tokom ovonedeljne posete poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Kragujevca, obišao sela Resnik, Rogojevac, Dobraču, Malu Vrbicu i Ramaću. U razgovoru sa ministrom, gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem i članom Gradskog veća za poljoprivredu Damjanom Srejićem, meštani ovih sela najviše su se interesovali za bespovrtana sredstva za novu mehanizaciju ali i iskoristili priliku da postave mnogobrojna pitanja i iznesu svoje probleme.

„Veliko je interesovanje za nabavku nove mehanizacije i izgradnju objekata kroz projekat Svetske banke 50-40-10 i nadam se da nećemo imati dovoljno sredstava jer to znači da ćemo pred poljoprivrednike morati da izađemo sa novom količinom novca“, kazao je ministar Nedimović.

Jedno od uvek aktuelnih pitanja je pitanje cena, i nje nikad dovoljno, jer i kad su cene dobre onda bi mogle biti veće, a moj posao je, kazao je ministar, da ljude upoznam sa kretanjima na tržištu, kako će se ona odvijati u narednim mesecima i da ih obavestim kad će biti subvencija.

„U budžetskoj 2020. godini izdvojili smo 11,5 milijardi dinara za mere ruralnog razvoja, što je u odnosu na 600 miliona u 2016.godini 20 puta više. To je uvek malo kao i subvencija ali sa druge strane i mere kontrole moraju da se pojačaju, jer zbog pet posto njih koji pokušavaju da ih zloupotrebe, 95 posto ispašta“, kazao je Nedimović.

Iznoseći lokalne probleme, meštani su se uglavnom interesovali za asfaltiranje ulica i obnovu infrastrukture.

Gradonačelnik Nikola Dašić je izrazio veliko zadovoljstvo što je ministar Nedimović i ove nedelje imao vremena za Kragujevac.

Povezano

Iz ove kategorije