Otvorena „Bašta u srcu Sajma“

Ilustracija: Velimir Stanojević, Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede
Ilustracija: Velimir Stanojević, Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede

Na Beogradskom sajmu otvorena je prva sajamska manifestacija, posle godine pauze uslovljene svetskom pandemijom. Slede dani povratka u normalne društvene tokove, kao i jedinstvena prilika da se čvršće i jače povežemo sa prirodom.Simbolično, novi početak označiće najšarenija i najmirisnija manifestacija u sajamskom kalendaru, 26. Međunarodni sajam hortikulture “BeoPlantFair”, sa već tradicionalnim pratiocima – 24. Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode”, 9. Izložbom baštenskih i parkovskih mašina “MotoplantExpo” i 5. Izložbom organske proizvodnje “Organic Fest”.Do nedelje, 23. maja, pred posetiocima je mesto inspiracije i ideja za ozelenjavanje površina, uređenje terasa i balkona, kao i uređenje vrtova i sadnju u baštama.

Ilustracija: Sa sajma hortikulture
Ilustracija: Sa sajma hortikulture

Prijatnu dužnost da otvori ovogodišnji Sajam hortikulture, imao je Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, koje je već 13 godina tradicionalni pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

Uz prenošenje pozdrava od strane resornog ministra Branislava Nedimovića, istakao je značaj Sajma hortikulture za podršku proizvođačima da izađu iz lokalnih okvira, jer je ovo značajan skup pojedinaca, privrednih subjekata, zadruga i svih aktivnih učesnika u poljoprivredi i oblastima oko hortikulture:- Sajam je spoj lepog i korisnog, prilika da se upoznamo sa novim tehnologijama, uz naglašen estetski aspekt. Ovo nije najveći sajam, ali je najlepši. Ministarstvo će pomagati i podržati sve proizvođače, uz fokus na jačanje kapaciteta iz oblasti organske proizvodnje. Moramo čuvati već narušenu životnu sredinu i prirodne resurse.Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio i veliki prijatelj prirode i Sajma hortikulture Dejan Dragićević, voditelj serijala „Prva bašta Srbije“ (RTS) i „Cvetni kutak“ (Agro TV)

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

Povezano

Najčitanije danas

Iz ove kategorije

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca