Kako do nove mehanizacije

U organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika u Novom Sadu se održava manifestacija Vikend poljoprivrede na kojoj se uz učešće predstavnika republičkih i pokrajinskih institucija iz oblasti agrara traga za odgovorima na pitanja kako obnoviti mehanizaciju i realizovati različite investicione poduhvate u svetlu konkursa i različitih vidova izvora finansijske podrške domaćoj poljoprivredi. Događaj prati i izložba poljoprivrednih mašina.

Na platou ispred Tržnog centra Big u Novom Sadu izložen je veliki broj poljoprivrednih mašina,traktora i ostale priključne mehanizacije. Na pitanja kako obnoviti poljoprivrednu mehanizaciju tragalo se kroz dva panela koje je organizovalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika.

Na pitanje odakle ideja za organizacijom takovog događaja sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika Aleksandar Milovanović ističe: „Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika broji oko 1000 članova i mi smo u stalnoj komunikacji sa poljoprivrednicima i jednostavno poljoprivrednici imaju potrebu da na jednom mestu dobiju odgovor koji su konkursi aktuelni od strane ministarstva i od strane sekretarijata a ujedno da mogu da vide i samu mehanizaciju šta mogu da kupe od tih konkursa.

„Tako smo organizovali panel gde su predstavnici ministarstva i sekretarijata prezentovali koji su konkursi aktuelni,a nakon tog panela poljoprivrednici imaju mogućnost danas i sutra uz poštovanje svih epidemioloških mera vide koji su traktori u opticaju“.

Milovanović kaže i da su „Mladi poljoprivrednici veoma zainteresovani za konkurse, kao i da su ostvarivali sredstva uz pomoć Ipard fondova, kupovali mehanizaciju uz pomoć konkursa ministarstva i sekretarijata a da je trenutno aktuelan konkurs Svetske banke 50-40-10.

Dan je bio dobar i za izlagače prema rečima Aleksandra Milovanovića već danas par traktora je prodato,ugovori su sklopljeni, sutra je tu mehanizacija ceo dan tako da mi očekujemo još prodatih traktora i mehanizacije.

Izložba poljoprivredne mehanizacije u organizaciji Srpskog udruženje mladih poljoprivrednika biće nastavljena i sutra na platou Tržnog centra Big.

Da podsetimo svi koji se do sada nisu vakcinisali protiv kovida-19 to mogu učiniti u pomenutom tržnom centru.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

14.05.2021.

Uskoro Dani poljoprivrede onlajn

27.04.2021.

Dani poljoprivrede od 18. do 21. maja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca