DANI POLJOPRIVREDE ONLINE UVOD U POLJOPRIVREDNI SAJAM

Tokom četiri Dana poljoprivrede online nastupilo više od 80 izlagača iz šest zemalja  (Srbija, Češka, Španija, Rumunija, Holandija i Hrvatska); Priredbu je videlo više od 9.000 posetilaca; Održani su stručni skupovi na kojima je obrađeno 19 tema; Za B2B sastanke je registrovano 506 poslovnih posetilaca;

Na platformi Novosadskog sajma, ExpoOnline.rs, od 18. do 21. maja, održani su prvi Dani poljoprivrede online. Okupili su više od 80 izlagača iz šest zemalja – Srbije, Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske, koji su predstavili proizvode i usluge iz gotovo svih robnih grupa koje posetioci i poslovna publika očekuju na priredbama te vrste. Najposećeniji su bili štandovi kompanija koje su ponudile poljoprivrednu mehanizaciju, priključne mašine i rezervne delove, a za četiri dana zabeleženo je više od 9.000 posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Ilustracija: Štand Novosadskog sajma
Ilustracija: Štand Novosadskog sajma

 

U fokusu Dana poljoprivrede onlajn bile su subvencije, podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju i bespovratna sredstva. Sve su to bile i teme onlajn konferencija i panela koje je tokom četiri dana ispratilo više hiljada gledalaca.

Govorilo se i o ratarstvu, voćarstvu, podršci razvoju malih vinarija i pivara u AP Vojvodini, digitalizaciji u poljoprivredi, razvoju organske poljoprivrede i merama podrške, podsticajima i investicijama uz pomoć Fondacije “Prosperitati”, agrarnoj politici Evropske unije – strategiji i ciljevima, digitalizaciji i preciznoj poljoprivredi. Nije izostala ni promocija John Deere kombajna i teških traktora nove generacije. Održana je i prezentacija publikacije “Agrarna proizvodnja u Vojvodini 2020”.

Odgovori na brojna pitanja traženi su na onlajn događajima, kao i na štadovima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Pokrovitelja Dana poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – Prijatelja Dana poljoprivrede.

Veliko interesovanje posetioci su pokazali i za štandove Al Dahre – Zlatnog sponzora Dana poljoprivrede, Generali Osiguranja Srbija – Generalnog sponzora koji je ponudio široku paletu usluga za osiguranje useva i plodova, osiguranje životinja…, Ministarstvo poljoprivrede Češke Republike – Zemlje partnera, Trgovinsko-ekonomsko odeljenje Ambasade Španije i Grada Novog Sada. Izlagači ističu brojne uspostavljene kontakte, ali i dogovore za septembar, za kada Novosadski sajam planira 88. međunarodni poljoprivredni sajam.

Sa Dana poljoprivrede online ovoga puta su izostali Izložba stočarstva i Šampioni kvaliteta, koji su u pripremi za 88. međunarodni poljoprivredni sajam.

Poklon igru, za koju je registracija moguća do 10. juna, organizovala je kompanija Agropanonka.

 

Na platformi Novosadskog sajma, ExpoOnline.rs zainteresovani i u predstojećim danima mogu da posete štandove svih izlagača, ali i odloženo pogledaju sve održane konferencije i panele.

 

Dani poljoprivrede online, ne samo da su omogućili poslovno povezivanje izlagača i posetilaca u virtuelnom prostoru, te i na taj način pružili podršku privredi, već su i svojevrsni uvod u 88. međunarodni poljoprivredni sajam koji Novosadski sajam želi da priredi u septembru, ukoliko to epidemiološke mere dozvole. Za najavljeni termin od 18. do 24. septembra, u ovom trenutku, zainteresovane su kompanije iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Republike Srpske, Turske, Hrvatske, Rusije i Belorusije.

Ukoliko epidemiološka situacija u Srbiji i svetu dozvoli održavanje Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, u vremenu posle pandemije ta priredba bi ponovo mogla da potvrdi titulu izuzetnog ambijenta za sklapanje poslova, razmenu iskustava i informacija, uspostavljanje i učvršćivanje poslovnih kontakata. Tada će platforma ExpoOnline.rs biti usluga više na priredbi organizovanoj na tradicionalan način.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

26.01.2024.

EU – PARTNER POLJOPRIVREDNOG SAJMA

26.01.2024.

Novosadski sajam nastavlja saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam

24.11.2023.

NOVOSADSKI SAJAM I NURDOR POTPISALI PROTOKOL O DONACIJI

22.11.2023.

Posetioce na ovom Sajmu očekuju sadržajni nastupi sajamski popusti last minute aranžmani

01.11.2023.

Prvi put se uz Dane energetike i investicija održava i Sajam ekologije

31.10.2023.

Novosadski dani piva

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca