Prijava na konkurs u Svrljigu počinje 15. jula

Kako bi pomogli poljoprivrednicima u unapređenju proizvodnje, na području Opštine Svrljig pokrenut je Fond za podršku poljoprivrednicima za 2021. godinu, a Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa Opštinom su opredelili za te svrhe 1,5 miliona dinara. Zainteresovani za novčanu pomoć, kako piše u saopštenju, moći će da se prijave na konkurs od 15. jula.

„Fond za razvoj poljoprivrede u opštini Svrljig 2021“ zvanično je pokrenut nakon potpisivanja ugovora o saradnji između Fondacije Ana i Vlade Divac, Opštine Svrljig i Regionalne razvojna agencija Jug. Nakon Čajetine i Prijepolja, kako navode u saopštenju, Svrljig je treća opština u Srbiji u kojoj je pokrenut takav fond, a osnivanje je podržao i USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu.

Vrednost fonda koji je stvoren zajedničkim ulaganjem opštine i fondacije iznosi 1.500.000 dinara. Sredstva fonda namenjena su podršci poljoprivrednicima sa teritorije opštine Svrljig, čime se obezbeđuje pristup dodatnim sredstvima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje – navodi se u saopštenju.

Sredstva su namenjena, kako kaže Miroslava Panić iz USAID-a, poljoprivrednicima koji za inicijalno investiranje u unapređenje proizvodnje obično moraju da koriste sopstvena sredstva, jer teško dolaze do bankarskih pozajmica.

Ovakav alternativni vid podrške od strane opštine i fondacije upravo rešava taj problem i omogućava poljorivrednicima da do finansijskih sredstava dođu na transparentan i jednostavan način i da istovremeno dobiju i standardne opštinske subvencije za investicije u poljoprivredi – kaže Panićeva.

Svrljig treća opština u Srbiji koja pokreće fond; foto: Fondacija Ana i Vlade DivacZa konkurs za poljoprivrednike vlada veliko interesovanje, pa direktorka Fondacije Ana Košel ističe da žele da projekat implementiraju i u drugim opštinama.

Prijava na konkurs u Svrljigu počinje 15. jula, a zainteresovani poljoprivrednici za sredstva mogu da konkurišu do 15. avgusta.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

29.03.2024.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

22.03.2024.

Beskamatni kredit za nabavku priplodnih životinja

11.08.2023.

Najveći međunarodni festival folklora ,,Neka živi selo naše“

07.08.2023.

Završena 17. Belmužijada u Svrljigu

04.08.2023.

GAJDE JOŠ ČUVAJU DUH SVRLJIŠKOG KRAJA

26.05.2023.

Dani gljiva i bilja

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca