Poziv za otvaranje radnih mesta u ruralnim područjima

Ilustracija: organska proizvodnja, foto: http://www.serbiaorganica.info
Ilustracija: organska proizvodnja, foto: http://www.serbiaorganica.info

Projekat Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D) podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO) kao deo promocije trgovanja u ekonomijama u razvoju.

Cilj projekta je otvranje radnih mesta u ruralnim područjima, pre svega za mlade ljude i žene, kao i da se višestruki pozitivan uticaj organske poljoprivrede usmeri na ekonomski razvoj, razvoj inovacija i unapređenje prirodnog okruženja. IFOAM međunarodno udruženje organske proizvodnje koordiniše OT4D projektnim aktivnostima.

Projekat podržava Privatno-javno partnerstvo (PJP) u izvozno orijentisanim lancima vrednosti organskih proizvoda u Albaniji, Ukrajini i Srbiji. Koordinacijom aktivnosti na PJP projektu upravlja konzorcijum Helvetas i FiBL.

Ovom prilikom Vas pozivamo da učestvujete u pozivu za dostavljanje predloga projekata koji se sufinansiraju u okviru PJP poziva, a na koji mogu da se prijave zainteresovane kompanije uvoznice iz Švajcarske i Evropske unije sa svojim partnerima u navedene tri zemlje.

Najvažniji cilj ovog mehanizma sufinansiranja je povećanje konkurentnosi izvozno orijentisanim projektima u Ukrajini, Srbiji i Albaniji na međunarodnom tržištu, kroz pružanje podrške projektima kojima se doprinosi povećanju proizvodnje i obima trgovanja u organskom sektoru.

Finansiranje je prvestveno namenjeno projektima koji doprinose:

1) dobijanju dodatne vrednosti,

2) otvaranju radnih mesta,

3) stvaranju javnih dobara u sektoru, i

4) razvoju relevantnih kapaciteta koji omogućavaju održiv razvoj ekoloških delatnosti u Ukrajini, Albaniji i Srbiji.

 

U dokumentima u prilogu su navedeni uslovi i ciljevi ovog poziva kao i vremenski intervali.

Pitanja o potencijalnim projektnim predlozima možete poslati na OT4D@helvetas.org do 6.avgusta. Odgovori će biti objavljeni na veb-sajtu www.organictrade4development.org.

Takođe, na veb-sajtu udruženja Serbia Organika ćemo redovno objavljivati vesti i informacije vezane za ovaj poziv, kao i za ostale aktivnosti u okivru projekta. Naravno, i mi vam stojimo na raspolaganju za dodatne informacije i pitanja.

 

Povezano

Iz ove kategorije