Kako napraviti liker od maline

Sastojci:

1 kg malina

1 kg šečera

litar rakije a može i votke.

Priprema: 

Dobro operite maline i ostavite da se osuše. Možete ih staviti na ubrus, ili uviti u krpu.

U veću teglu poređajte red malina, red šećera.  Na kraju voće zalijte rakijom. Teglu  zatvorite i ostavite da odstoji 40 dana, a iz iskustva može i 21 dan. Tegla ostavite  na toplom mestu, ali nikako na suncu. Svakoga dana je protresite nekoliko puta.  Kada primetite da se šećer potpuno istopio, ocedite voće, najbolje pomoću sterilne gaze.  Ko voli može da doda malo vanile, malo bibera, ili nekog začina koji vam odgovara.

Pripremljen domaći liker od malina sipajte, potom u sterilisane flaše i odložite na hladno i mračno mesto.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

18.04.2024.

Koliko košta proizvodnja jednog kilograma maline

06.03.2024.

Jelena Tanasković: Ministarstvo poljoprivrede je ove godine na vreme počelo da se bavi malinama

01.03.2024.

Malinari traže otkupnu cenu

02.12.2023.

Prof.dr Zoran Rajić: Najvažnije je da održimo proizvodnju maline

08.11.2023.

NEGA MALINJAKA U JESENJEM PERIODU

20.10.2023.

Prilika da se srpski proizvodi plasiraju na mađarsko tržište

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca