Nedimović: U ovome niko ne može da vas zaustavi

Potpredsednik vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otvorio je danas u Vranju četvrti Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana i drugi Sajam lekovitog i začinskog bilja.

„Danas su u Vranju svi koji su pčelari. Sećam se pre četiri godine kada smo prvi  put ovde bili, to su bili stidljivi koraci – da li će to uspeti, da li neće. Hvala bogu, tad je uspeo u Vranju ovaj pčelarski sajam i evo već ovaj četvrti put mogu da kažem da vas u ovome niko ne može da zaustavi“, rekao je Nedimović.

„Potpuno neosnovano pčelarstvo je bilo dugo godina u zapećku, smatrali su ga kao neku aktivnost uz put, kao neki hobi. Realno, radi se o jednom ozbiljnom poslu, o ozbiljnom biznisu, sa ozbiljnim ljudima. Mogu sad slobodno da kažem, posle svih ovih godina koliko vodim Ministarstvo poljoprivrede, ovo je jedna od najozbiljnijih organizacija koja egzistira na prostoru Srbije“, istakao je Nedimović.

 

Ja sam dete iz grada, po struci sam diplomirani pravnik, ali se ne bavim pravom u smislu da mi je to posao. Pčele i pčelarstvo su ono čime se bavim. Pre nego što sam se udala pčele sam gledala u crtanim filmovima samo, iskreno da vam kažem. Imala sam sreću da se udam i dođem u porodicu u kojoj sam trenutno. Ne plašim se pčela, uboda, odlaska u pčelinjak. Jednostavno, vi ste tamo u prirodi, na vazduhu, okruženi predivnim mirisima. Ne bih se sada menjala ni za jedno drugo zanimanje na selu. To je prosto ono što meni prija. Tu sam pronašla sebe“, počinje priču Biljana Tomić iz Jarkovca, učesnica sajma u Vranju.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

18.03.2024.

Pomoć voćarima, povrtarima i pčelarima

13.03.2024.

Dobra vest za pčelare

11.03.2024.

Zašto je mart kritičan u pčelarstvu

07.03.2024.

Škola za degustatore meda u Beogradu

04.03.2024.

Radovi na pčelinjaku u martu

26.02.2024.

Šta je preduslov za dobro pčelarenje

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca