Dan voćara sutra na Poljoprivrednom sajmu

Predstavnici nauke, trgovinskih lanaca, voćari, domaći i italijanski stručnjaci u proizvodnji voća okupiće se na 2. Danu voćara koji će biti održan u sredu, 22. septembra 2021. godine od 10 sati  u Velikoj Sali Kongresnog centra Novosadskog sajma.

Pozdravne reči uputiće Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, prof. dr Nedeljko Tica dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma.

„Finansiranje poljoprivrede“ naziv je prve panel diskusije na kojoj će biti reči o planiranim merama za unapređenje sektora voćarstva u 2022. godini. O ovoj temi govoriće predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Garancijskog i Razvojnog fonda AP Vojvodine o Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Ilustracija; jabuke, foto: Svetlana Kovačević
Ilustracija; jabuke, foto: Svetlana Kovačević

Druga panel diskusija nosi naziv „Savremeni trendovi u voćarstvu“ u okviru koje će prof. dr Nenad Magazin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu govoriti na temu „Metode zaštite od mraza u voćarstvu“, dok će domaćim i italijanskim stručnjacima tema biti „Novi trendovi sadnje i savremeni trendovi za voćnjake“.

Povezano

Iz ove kategorije