Prvi Berry Business Forum na Beogradskom sajmu 

Ilustracija: borovnica, foto: pixabay
Ilustracija: borovnica, foto: pixabay

Prvi Berry Business Forum održaće se na Beogradskom sajmu šestog i sedmog oktobra 2021. godine.

Ova specijalizovana konferencija, na kojoj će biti prisutno 120 plantažera iz oblasti bobičastog voća – borovnice, maline i jagode, u organizaciji je Agro Belgrade-a, Ambasade Kraljevine Holandije i USAID-ovog projekta za konkurentnu privredu.

Ovo je dvodnevni događaj; prvi dan rezervisan je za konferenciju koja će obuhvatiti teme vezane za tržište, sadni materijal, klimatske promene i finansije. Drugi dan, 7.10. rezervisan je za praktičnu razmenu znanja tokom organizovane posete plantaži borovnica.

Velimir Stanojević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Suzan Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji i Joost Reintjes, ambasador Kraljevine Holandije, otvoriće skup. 

Ovaj poslovni skup će skrenuti pažnju srpske javnosti i internacionalnih kupaca o potencijalu domaće proizvodnje bobičastog voća i na potrebu za integrisanjem na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz prisutvo srpskih i regionalnih uzgajivača, domaćih i međunarodnih stručanjaka, distrubutera i dobavljača modernih tehnologija, forum će biti odlična prilika za umrežavanje i razmenu znanja i iskustava predstavnika rastuće industrije bobičastog voća.

Povezano

Iz ove kategorije