Na Tari sutra počinje 17. Zimski seminar farmera

Ilustracija; farma, foto; Svetlana Kovačević
Ilustracija; farma, foto; Svetlana Kovačević

Od nedelje 23. januara do subote 29. januara u hotelu “Omorika” na Tari će biti održan 17. Zimski seminar farmera.

Već godinama unazad savetovanje poljoprivrednika se tradicionalno održava u našem hotelu “Omorika”, a kvalitetna turistička usluga koja se gostima pruža je jedan od razloga zašto se organizatori odlučuju svake godine za Taru.
U okviru sedmodnevnog seminara poljoprivrednici će se upoznati sa novim saznanjima do kojih se došlo iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, skladištenja, dorade i plasmana poljoprivrednih proizvoda.
Poljoprivrednici, predstavnici proizvođača poljoprivredne opreme i materijala kao i predstavnici banaka tokom nedelju dana će na 26 štandova razmenjivati znanja i iskustva, ali će se upoznati i sa iskustvima njihovih kolega u najrazvijenijim državama sveta.

Poljoprivrednike najviše interesujeIPARD program, subvenicje iz nacionalnog programa, značajne teme o  IPARD 3 i 4 i aktuelna dešavanja na međunarodnom tržištu poljoprivredne mehanizacije.

Predstavnici banka će imati prezentacije na temu kreditiranja u poljoprivredi. Koje su kamatne stope i kako do kredita sa što boljim uslovima.

Povezano

Iz ove kategorije

Zaštita šljive

Zasadi šljiva, kako saopštavaju iz Prognozno-izveštajne službe (PIS) se trenutno nalaze u fazi razvoja plodova,