500 izlagača, 5 delegacija na visokom nivou i brojni stručni skupovi samo su deo ponude ovogodišnjeg sajma AGROBELGRADE

Na Beogradskom sajmu od 27. do 29. januara 2022. godine organizuje se treći Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva AGROBELGRAD-e koji će otvoriti resorni ministar Bransilav Nedimović a na kojem se očekuje prisutvo njegovih kolega iz Republike Albanije, Severne Makedonije i Republike Srpske. Kako su najavili organizatori sajma, izložbeni prostor zauzima 30.000 metara kvadratnih gde će svoje novitete i znanje prikazati preko 500 izlagača iz Srbije i sveta. Novina na ovogodišnjem izdanju AGROBELGRADE sajma je to što će se Albanija i Severna Makedonija kao i Republika Srpska predstaviti na nacionalnim štandovima gde će biti prisutno 50 kompanija. U hali 2 C pored njih nalaziće se izlagači iz Ruske Federacije koju predstavlja Moskovski region. Među izlagačima su i brojne kompanije iz Italije, Španije, Holandije, Švajcarske, Nemačke i drugih zemalja. Pored stranih gostiju značajno mesto zauzeće proizvođači sa teritorije Beograda, Vranja, Valjeva, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Požarevca, Kučeva, Vladimiraca i drugih lokalnih samouprava. Na sajmu će se nalaziti i štand Uprave za agrarna plaćanja gde će posetioci moći da se informišu o aktuelnim podsticajima.

Tokom tri dana manifestacije organizuju se i stručne konferencije i sastanci na kojima će se između ostalog razgovarati o standardima u proizvodnji voća i povrća, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, transportu voća i povrća u rashladnim kontejnerima, revolving fondovima za finansiranje, preciznom navodnjavanju, modernizaciji srpskog vinarstva, proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja u Srbiji. Tokom sajma organizuju se sastanci stranih i domaćih kupaca sa proizvođačima voća i povrća u svežem, zamrznutom i obrađenom stanju.

U hali 3 Beogradskog sajma biće prikazana najmodernija tehnička dostignuća, gde se mogu videti vodeći svetski brendovi traktora i priključne mehanizacije, zalivni i protivgradni sistemi, dronovi i druga savremena oprema. Hala 2A je rezervisana za kompanije iz oblasti zaštite i prihrane bilja, rasadničarske proizvodnje i proizvođače semena.

Cena karte je 300 dinara, a radno vreme do 10 do 17 časova.

AGROBELGRAD-e se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Beograda – Sekretarijat za poljoprivredu i USAID-ovog Projekata za konkurentnu privredu.

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, sajam se organizuje u skladu sa trenutnim epidemiološkim merama i naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije te je neophodno da se sva lica strogo pridržavaju propisanih epidemioloških mera u zatvorenom, kako bi rizik od pojave i širenja zarazne bolesti KOVID-19 bio sveden na minimum.

 

AGENDA CEREMONIJE OTVARANJA:
11.00 Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda
11.05 Suzan Fric, direktr misije USAID u Srbiji
11.10 Ministar poljoprivrede R. Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski
11.15 Ministarka poljoprivrede R. Albanije Frida Krisca
11.20 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić
11.25 Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

13.03.2024.

„Najdomaćin“ će biti jedan od izlagača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Šapcu

06.03.2024.

Nikola Mihailović: Zadrugarstvo ključ uspeha

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

21.09.2023.

Šesti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana

31.08.2023.

Sutra počinje Sajam šljiva u Osečini

28.08.2023.

Uskoro Sajam poljoprivrede u Kragujevcu

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca