Teodor Teodorović: Uspešno održan Sajam poljoprivrede u srcu Mačve

Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić
Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić

Oko 80 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i Severne Makedonije predstavilo  se na Prvom međunarodnom sajmu poljoprivrede koji je  održan u Bogatiću.

Na sajmu se predstavilo  i nekoliko banaka, Zadružni savez Srbije, Uprava za agrarna plaćanja, kao i osiguravajuća društva, više zadruga, udruženja građana i proizvođača zdrave hrane.

“Treba imati u vidu da smo tipično poljoprivredna opština i da našim građanima ovakve sajamske manifestacije mnogo znače. Zato se i rodila ideja za organizovanje. Bilo je mnoštvo poteškoća i izazova, ali smo ih sve zajedno uspešno savladali na obostrano zadovoljstvo. Raduje me dobra poseta, osećajte se kao kod kuće,  i želim  vam prijatno raspoloženje , rekao je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Ispred Ministarstva poljoprivrede prisutne je pozdravio Velimir Stanojević, državni sekretar koji je  posebno istakao nastojanja Ministarstva i Vlade Srbije da pomognu poljoprivrednicima u teškoj situaciji pred prestojeću setvu.  Zajedno sa načelnikom  Mačvanskog okruga Vladanom  Krasavcem  i predsednikom opštine Bogatić Milanom  Damnjanovićem,  obišao je sve štandove.

Kako nam je rekao Teodor Teodorović, iz organizacionog odbora Sajma, velika mu je čast  i zadovoljsto što su ugostili veliki broj prijatelja Severne Makedonije, imaju izlagače iz Republike Srpske, sa opremom su došli iz  Mađarske. Na sajmu su se mogli videti najmoderniji sistemi za navodnjavanje, oprema i mehanizacija, kao i semena za predstojeću setvu.

“Trudili smo se da na jednom mestu okupimo sve što je vezano za poljoprivredu jer Bogatić je u srcu Mačve.  Na ideju smo došli još 2019. godine,međutim zbog epidemiološke situacije, nismo bili u mogućnosti.  Opština Bogatić   ima preko  5.000  poljoprivrednih gazdinstava, preko 50 posto stanovnika se bavi poljoprivredom i nama je potreban ovakav Sajam, da se naši poljoprivrednici što više edukuju, vide nešto novo što bi poboljšalo njihovu proizvodnju, istakao je Teodorović.

Povezano

Iz ove kategorije

Patogen lista višnje

Pegavost lišća višnje je najznačajnji patogen lista u proizvodnji ove voćne vrste, i u proizvodnim