Počeo sajam u Šapcu

Danas je počeo Poljoprivredni sajam u Šapcu koji će trajati danas i sutra. Ponosan sam na to što je veliki broj posetilaca i izlagača danas prisutno. Ovo je jedan od najznačajnijih događaja u gradu tokom godine.Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za poljoprivredu. U budžetu 120 miliona je opredeljeno za podsticajna sredstva u poljoprivredi. Uveren sam da će u godinama koje dolaze poljoprivreda zauzimati sve značajnije mesto, jer proizvodnja hrane je od presudnog značaja za funkcionisanje države – naglasio je gradonačelnik Pajić.


Prisutnima se obratila i Biljana Petrović,iz Komercijalne banke,NLB grupe i tom prilikom je istakva da je veliko interesovanje za subvencionisane kredite Ministarstva poljoprivrede. Komercijalna banka je tu za poljoprivrenike,krediti su sa povoljnom kamatnom stopom.Mi smo trenutno najveća banka za poljoprivredu, imamo 30 odsto tržišnog učešća, 200 miliona evra je portfolio ove dve banke. Ono što vas treba da interesuje je koliko brzo mi možemo da odgovorimo na vaše zahteve. Imamo 65 agro savetnika na terenu, svakog dana, i 200 ekspozitura, to znači da možemo biti veoma efikasni u ispunjavanju vaših zahteva, istakla je Biljana Petrović,pomoćnica predsednika Izvršnog odbora, Komercijalne banke, NLB grupe.

Posle dve godine pauze,na sajmu se okupilo dosta izlagača,a i dobra je posećenost. Poljoprivredni radovi još nisu krenuli punom parom,tako da poljoprivrednici imaju vremena da posete ovu manifestaciju.

Povezano

Iz ove kategorije