12. Međunarodni sajam vina BeoWine

Ilustracija: Vino iz vinarije Smiljković, foto: Svetlana Kovačević

Zajedno sa 43. Međunarodnim sajmom turizma i 17. Međunarodnim sajmom hotelsko ugostiteljske opreme HoReCa na Beogradskom sajmu organizuje se i

najveći vinski događaj u regionu – 12. Međunarodni sajam vina BeoWine.

Ovaj manifestacija objedinjuje sve aspekte turističko-ugostiteljske privrede,

a posle jednogodišnje pause, iščekivana je sa posebnim nestrpljenjem.

Dvodnevna vinska smotra, 12. Međunarodni sajam vina BeoWine, održaće se u hali 3 Beogradskog sajma, u petak i subotu, 25. i 26. marta 2022. god.

Ugledan sajamski događaj već duže od deceniju u Srbiji i regionu drži nezamenljivu poziciju kao mesto za plasiranje novih vinskih ukusa, okuplja domaće i inostrane proizvođače, uvoznike i ljubitelje vina.

Sa ovogodišnjim sajmom krenuće talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

 

Program i učesnici na BeoWine-u

Među izlagačima će biti predstavljeni domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina, kao i proizvođači spirita, opreme za vinare i vinogradarstvo, te proizvođači hrane.

Tradicionalno, najveći broj vinara dolazi iz Srbije. Među njima će biti i novih, malih porodičnih vinarija koje stvaraju hrabra, uzbudljiva vina u skladu sa svetskim trendovima, dok se pod kupole Beogradskog sajma vraćaju već poznati i tradicionalni učesnici Sajma BeoWine iz regiona.

Sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine će upriličiti na velikom štandu nastup vinara iz Vojvodine.

Pored Srbije, na Sajmu vina ove godine učestvuju izlagači iz Italije,Hrvatske, Republika Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, KiM.

 BeoWine – trendovi na tržištu vina

Trendovi u 2022. donose šansu ljubiteljima vina za istraživanje vlastitih vinskih otkrića, novih vinskih regiona u neposrednoj blizini, uzrokovano pandemijom, kao i upoznavanje ljudi koji stoje iza svake flaše vina. Mlađe generacije sve više se interesuju za održivost i ekološku proizvodnju, što će sasvim sigurno biti trend koji će obeležiti i nekoliko narednih godina.

Kroz predstavljanje i ocenu aktuelne izlagačke ponude, te degustaciju aktuelne berbe velikog broja proizvođača, posetioci će dobiti priliku da uživaju u sinergiji koju BeoWine godinama uspostavlja.

Dolazak na Sajam vina najavio je slavni Fabio Kordela, koji je posle karijere sportskog direktora poznatih italijanskih klubova, uz dugu porodičnu tradiciju proizvodnje vina u Pulji, kreirao svetski projekat „Vino šampiona“.  Udružujući se sa fudbalerima svetske klase najstaju vina poznata po strasti i odličnom ukusu. Među zvezdama “Vina šampiona” su Ronaldinjo, Кafu, Vesli Snajder, Đanluiđi Bufon, Roberto Кarlos, Marko Materaci, Sebastijan Frej.., a Kordela na sajam stiže u društvu Marka Materacija (Marco Materazzi)  i Sebastijana Freja (Sebastian Frey).

Kompanija Voda Vrnjci – zvanična voda 12. Sajma vina – BeoWine

Suorganizatori manifestacije: Privredno društvo „Srpsko vino“

Radno vreme:

PET – SUB, 25 – 26. mart: 10:00 – 19:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna ulaznica  300 RSD,  grupna ulaznica za đake i studente 300 RSD.

Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 2.000 RSD

Parking: 150 RSD po satu.

Povezano