Uprava za veterinu digitalizuje usluge

Ilustracija: farma krava, foto: S.K.
Ilustracija: farma krava, foto: S.K.

Posle 22 digitalne usluge Uprave za zaštitu bilja, dostupno  je još 12 usluga Uprave za veterinu na portalu eUprava, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nove elektronske usluge Uprave za veterinu, sa već postojećih 42 usluge za privredu koje su uvedene Programom ePapir na portalu eUprava, čine prvi korak u dostupnosti javne uprave kroz elektronsku komunikaciju i sticanje potrebnih uslova za obavljanje delatnosti na jednostavan i brz način.

Ti postupci sada su brži i jeftiniji, a upis u registre je dostupan u nekoliko jednostavnih koraka. Korisnik na Portalu eUprava popunjava elektronski zahtev, prilaže dokumentaciju i, ukoliko usluga zahteva finansijski izdatak, vrši elektronsko plaćanje, navedeno je u saopštenju. Sistem automatski pristupa elektronskim registrima i pribavlja podatke po službenoj dužnosti koji su neophodni u procesu odlučivanja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je jedno od prvih ministarstava koje se posvetilo digitalizaciji svojih usluga koje pruža građanima.

„Digitalizacijom ovih postupaka olakšavamo i omogućavamo jeftinije i brže poslovanje privrednim subjektima prilikom upisa u registre koje vodi Uprava za veterinu. Ovo su prvi koraci u digitalizaciji usluga u oblasti veterine. Uprava za veterinu će nastaviti sa digitalizacijom svojih usluga kako bi olakšala privrednicima obavljanje veterinarske delatnosti. U cilju unapređenja poslovnog okruženja i smanjenja administrativnog opterećenja za privredu, vlada sprovodi sveobuhvatni reformski proces kako bi javna uprava bila u službi privrede i građana“, navedeno je u saopštenju.

Povezano