Vlastimir Vuković: Biće novih kredita za zelene proizvođače

Branislav Nedimović i Vlastimir Vuković
Branislav Nedimović i Vlastimir Vuković

Tradicionalni Organic konkurs NLB Komercijalne banke, članice NLB Grupe,  zvanično je  završen svečanom dodelom nagrada na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara za pet najboljih projekata uzgoja i prerade organske hrane.

“Podsticaji za razvoj organske proizvodnje u proteklih nakoliko godina su sve bolji. Takodje, organska proizvodnja ima izuzetan društveno-ekonomski značaj, jer je veliki činalac u očuvanju seoskih područja i idealna je za zemlje poput Srbije, koje imaju mala gazdinstva za proizvodnju sa prosekom oko 5 ha. Danas organska proizvodnja ne bi bila tu gde jeste i ne bi napredovala, da nema ljudi koji se ovim poslom zaista i bave. Mnogima od njih tokom prethodne decenije pomogla je i NLB Komercijalna banka, upravo kroz Organic konkurs, istako je je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB  Komercijalne banke.

je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.
je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

“Kao vodeća regionalna bankarska grupacija, sa sedištem i isključivim fokusom na tržišta Jugoistočne Evrope, naša matična NLB Grupa nastupa kao sistemski igrač u regionu koji je za nas dom. Imperativ održivog poslovanja, formalizovali smo još 2011, a 2020. ga i potvrdili i postavili u centar svih svojih poslovnih odluka i akcija. Na krilima tog principa, pokrenuli smo konkurs podrške organskim proizvođačima, koji rade i stvaraju, uz očuvanje dobrobiti korisnika, prirodnih resursa, biodiverziteta i čitavih ekosistema. Upravo to je spona koja ih snažno povezuje sa našom NLB porodicom, i posebno nas raduje što nakon više od decenije rada na promociji ove važne teme, danas svedočimo ekspanziji organskog uzgoja i prerade

“Ovo je 11. po redu uspešan Konkurs oragnskih proizvođača koji po prvi put organizuje NLB Komercijalna banka, i ovo je dokaz da mi želimo da ulažemo u održivost, želimo da ulažemo u zelene energije. Ovo je minimum koji kao institucija možemo da uložimo, i  drago mi je što je sve više organskih proizvođača, i to mladih koji se odlučuju za teži put proizvodnje i to je za mene legat, za naraštaj koji dolazi da smo dovoljno odggovorni u ovim teškim vremenima da organski proizvodimo.

U narednom periodu po Vukovićevim rečima biće novih kredita za zelene proizvođače, ali i proizvođačima energije.

Povezano