Automatskom protivgradnom odbranom pokrivena kompletna Vojvodina

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je  da je u toku procena štete koju je juče popodne i sinoć izazvao grad u okolini Vrnjačke Banje i Kragujevca.

Nedimović je naveo da procenu štete rade osiguravajuće kuće i lokalni inspekcijski organi, dodavši da je to ministarstvo u kontaktu sa Asocijacijom malinara kako bi se utvrdilo da li oni imaju eventualne štete.

On je naveo podatak da su u poslednja tri dana ispaljene 1.003 rakete sa 114 protivgradnih linija odbrane, dodavši da je u poslednje četiri godine protivgradna zaštita modernizovana.

Nedimović je rekao da je uvedena automatska protivgradna odbrana na području radarskih centara Samoš, Bajša i Fruška gora, pri čemu je na taj način pokrivena kompletna Vojvodina.
Nedimović je podsetio na to da je Radarski centar Valjevo potpuno pokriven automatskim stanicama za protivgradnu zaštitu, koja se pokazala veoma efikasnom, jer u poslednje tri godine tamo štete od grada gotovo da nije ni bilo.
On je predočio da je polovina površine koju brani Radarski centar Bukulja pokrivena automatskom protivgradnom odbranom i da je u toku završetak opremanja ostalih stanica na tom terenu.
„Sada radimo sa Republikom Srpskom da zaštitimo zapadnu Srbiju na prostoru od Vlasenice do Višegrada. Tamo se radi četrdesetak protivgradnih automatskih stanica i time ćemo potpuno zaokružiti zapadnu Srbiju, koja nam je najizdašniji voćarski kraj“, rekao je Nedimović.
Zaduženja Pokrajinske vlade zbog Bajše, Samoša i Fruške gore
Kako je 021.rs pisao u februaru ove godine, Pokrajina tek treba da završi automatizaciju odbrane od grada na područjima radarskih centara Bajša i Samoš. U tu svrhu je Pokrajinska vlada tražila i odobrenje da se dugoročno zaduži
Takođe, Pokrajina se prethodno dugoročno zadužila i kako bi krenula u automatizaciju odbrane od grada na području Radarskog centra Fruška gora.

Povezano