Kineski investitori pokazuju veliko interesovanje za nova ulaganja u Srbiji

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se danas sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Učesnici sastanka su se složili da su investicije i poljoprivredna tehnologija oblasti u kojima Srbija i Kina treba još više da sarađuju u budućnosti.

Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na viši nivo.

Posebno sam ponosna što poljoprivreda, kao resor na čijem sam čelu, predstavlja jednu od prioritetnih oblasti saradnje između naše dve prijateljske zemlje, navela je Tanasković.

S toga smatram da je naš zadatak, da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“, naglasila je Tanasković.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je najpre ministarki Tanasković na imenovanju, istakavši da je poljoprivreda stub ekonomije i za Srbiju i za Kinu, i da je saradnja u toj oblasti od velikog značaja za bilateralnu saradnju.

Čen Bo je ukazala da je glavna tačka saradnje trgovina poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, čiji se obim iz godine u godinu povećava i naglasila da su srpski proizvodi visokokvalitetni.

Kineski investitori pokazuju i veliko interesovanje za nova ulaganja u Srbiji u prehrambenoj industriji, kao i za izgradnju distributivnog centra u Srbiji, navela je Čen Bo.

U oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka iz Srbije i Kine, kazala je Čen Bo.

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

15.04.2024.

Raspisan javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla

14.04.2024.

Jelena Tanasković: Sve je više vikend farmera

11.04.2024.

Najdomaćin 2024″ u Lazarevacu 14. aprila

02.04.2024.

„Najdomaćin 2024“ u Lazarevcu

01.04.2024.

Raspisan javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

22.03.2024.

Jelena Tanasković: Obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca