Povodom 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma vrednovanje kvaliteta počinje u februaru

Ono što je starije i od Novosadskog sajma je ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga. Na Prvoj županijskoj poljoprivrednoj izložbi – “Ekonomskoj izložbi vrtlarskih i pčelinjih proizvoda”, pre 135 godina, od 13. do 16. oktobra, 1888. godine u Novom Sadu, radio je “Presuđivački odbor”.

Ocenjivao je proizvode prema određenim pravilnicima i po grupama: poljoprivredni, voće, povrće, biljke, cveće. Dodeljene su 44 diplome i 22 zlatnika.

Povodom 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma vrednovanje kvaliteta počinje u februaru, a biće završeno tokom priredbe. Izlagači imaju pravo na 20% popusta kada prijavljuju uzorke, a Raspored ocenjivanja, kao i Pravilnici i Prijave za ocenjivanje, mogu da se pronađu na sajtu Novosadskog sajma.

Stručne komisije koje okuplja Novosadski sajam čine profesionalci iz zemlje i inostranstva, odakle stižu i učesnici. Priznanja se uručuju na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, u susret, ili tokom priredbi, dok se posebna čast najboljima ukazuje na Večerima šampiona.

Medalje, povelje, plakete, diplome… i vrhunska priznanja – šampionski pehari, kao i titula Apsolutnog lidera kvaliteta priredbe, osvojeni na Novosadskom sajmu decenijama unazad potvrđuju kvalitet vrednovan po nacionalnim i internacionalnim standardima.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

23.02.2024.

Uskoro Međunarodni sajam poljoprivrede “Bogatić 2024”

26.01.2024.

EU – PARTNER POLJOPRIVREDNOG SAJMA

26.01.2024.

Novosadski sajam nastavlja saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam

24.11.2023.

NOVOSADSKI SAJAM I NURDOR POTPISALI PROTOKOL O DONACIJI

22.11.2023.

Posetioce na ovom Sajmu očekuju sadržajni nastupi sajamski popusti last minute aranžmani

01.11.2023.

Prvi put se uz Dane energetike i investicija održava i Sajam ekologije

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca