Kompanija Al Dahra pokreće Agro biznis školu ko može da se prijavi

Kompanija Al Dahra pokreće Agro biznis školu sa ciljem da podrži teorijsko i praktično usavršavanje budućih agronoma u Srbiji.

Od kada posluje u Srbiji, strateška orijentacija kompanije Al Dahra je kontinuirano ulaganje u budućnost poljoprivrede. Ovog meseca će, u partnerstvu sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu, početi prva predavanja u okviru Agro biznis škole – sveobuhvatnom obrazovnom programu za mlade agronome koji će ih dodatno podržati u prvim koracima uspešne karijere u agro industriji.

Prema rezultatima istraživanja koje je nedavno sproveo Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, čak tri četvrtine mladih, mahom anketiranih u ruralnim sredinama Vojvodine, ne namerava da se bavi poljoprivredom. Većina ispitanika smatra da je ovo zanimanje neisplativo ili nedovoljno perspektivno. Pored toga, republički zavod za statistiku beleži kontinuiran pad registrovanih individualnih poljoprivrednika. Od juna 2022. do juna 2023. godine, taj broj je manji za 4,5 odsto.

Kompanija Al Dahra je pristupila ovom izazovu na veoma originalan način pokrenuvši Agro biznis školu (AgroBusiness School), jedinstveni obrazovni program u našoj zemlji. Naime, studenti završne godine i master studija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu biće u prilici da usavrše stečena teorijska znanja i primene ga u praksi, uz mogućnost dobijanja stalnog zaposlenja u Al Dahri i upoznavanja sa procesima rada i u inostranstvu. Učesnike će odabrati stručna komisija koju će sačinjavati predstavnici fakulteta i kompanije Al Dahra Srbija.

Program Agro Biznis škola će se odvijati u tri celine, počevši sa predavanjima i praktičnim modulima, a zatim plaćenom praksom i radom na terenu. Polaznici će, kroz renomiran program kompanije Franklin Covey, prva tri meseca usavršavati “meke“ veštine poput liderstva, komunikacije i kritičkog razmišljanja. Iza toga, naredna dva meseca, od stručnjaka iz Al Dahre učiće više o organizaciji rada, upravljanju ljudima, vođenju i održavanju mehanizacije, procesima prodaje, nabavke i finansijama. Nakon toga, počinje rad na terenu u vidu šestomesečne plaćene prakse gde će ih odabrani mentori sa iskustvom iz kompanije Al Dahra sprovesti kroz različite faze biljne i stočarske proizvodnje, pokazati kako da koriste digitalne tehnologije i modernu mehanizaciju u različitim procesima, a sve to kroz individualan i timski rad u sklopu velike međunarodne kompanije.

Ulagati u mlade znači ulagati u budućnost. Zato smo odlučili da, u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu, pokrenemo Agro biznis školu kako bi motivisali i pomogli dalji razvoj perspektivnih pojedinaca koji će sutra biti okosnica poljoprivrede u našoj zemlji“, rekla je Ivana Mihajlović, HR direktorka kompanije Al Dahra.

Planirano je da program počne 17. oktobra 2023. i traje sve do 31. oktobra 2024, a svi zainteresovani studenti završne godine i master studija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu mogu da se prijave na [email protected] ili na sajtu Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

 

Iz ove kategorije

Pročitajte i:

18.10.2022.

Moramo iskoristiti snagu znanja da poboljšamo prehrambene sisteme

13.09.2022.

Besplatne obuke za poljoprivrednike

30.08.2022.

Prof. dr Vladimir Pešić: Novi trendovi i nove tehnologije

27.05.2022.

VEČE ŠAMPIONA APSOLUTNI LIDER KVALITETA 89. MEĐUNARODNOG POLJOPRIVREDNOG SAJMA

02.03.2022.

U subotu 5. marta u Novom Sadu tradicionalni 39.sajam pčelara Vojvodine

16.11.2020.

Projekat o čuvanju gena srpskog čokota

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca