Zašto je povučena čokolada iz prodaje?

Redovnom kontrolom u magacinu proizvođača, koji posluje u okviru grupacije Swisslion-Takovo, inspektori su ustanovili ovu nepravilnost i naložili toj kompaniji povlačenje kompletne serije mlečne čokolade sa visokim sadržajem mleka (u pakovanju od 90 grama).

Poljoprivredna inspekcija povukla je sa tržišta 4,3 tone mlečne čokolade Banat zbog plesni.  Kompanija je ovu informaciju već objavio na svom sajtu i pozvala potrošače koji su kupili proizvod iz serije (L 21. 10. 2018) da ga zamene u njihovim radnjama.
Ilustracija: Čokolada, foto: https://vasnutricionista.files.wordpress.com
Ilustracija: Čokolada, foto: vasnutricionista.files.wordpress.com
Nenad Vujović, načelnik poljoprivredne inspekcije, potvrdio je za Politiku da je ova nepravilnost uočena tokom redovne kontrole pogona konditorske industrije, koja i dalje traje.
– Uzorkovanje je rađeno u magacinu fabrike Banat. Kako smo obavešteni, povučena je sva čokolada, a deo ove serije, po našim saznanjima, izvezen je i u Makedoniju. Pojava plesni verovatno je posledica dužeg stajanja u magacinu – rekao je Vujović.
On ističe da je proizvođač postupio po zakonu, objavivši ovu informaciju na svom sajtu. Opoziv proizvoda uobičajena je praksa svuda u svetu, ali i obaveza po domaćim propisima, mada proizvođači to često izbegavaju.

Iz ove kategorije

Pročitajte i

Čajevi za kvalitetniji život

Najčitanije danas

Najčitanije ove nedelje

Najčitanije ovog meseca