Agro vesti

Ilustracija: vinograd, foto:Svetlana Kovačević

Zimska rezidba vinove loze

Rezidba je ampelotehnička mera kojom se uspešno uspostavlja skladan odnos između rastenja i plodonošenja, kao i između visine i kvaliteta prinosa. Osnovni ciljevi rezidbe su:

Opširnije »

Varenje hrane u složenom želucu preživara

Metaboličke specifičnosti preživara Mikroorganizmi buraga su bakterije, praživotinje i gljivice. Najznačajnije su celulolitičke bakterije.“Ne hranimo kravu, nego mikroorganizme buraga”.Procesi varenja u buragu su mirkobijalno-fermentativni. Ovi

Opširnije »
Ilustracija: zelena salata, foto: Domaćinska kuća

Kako to rade Danci?

Prema podacima Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) u 2016. godini oko 37 posto zemljine kopnene mase upotrebljeno je za poljoprivredu. Širenje urbanih sredina, upozoravaju

Opširnije »